#

Reconditionering van Lagers

Reconditionering van industriële lagers Slijtage, roest, indrukkingen, microscheuren …?Bepaalde toepassingscondities – zoals verontreiniging of sporadisch metallisch contact in het rolcontactvlak – kunnen allerlei schade aan uw lagers veroorzaken. Daardoor is de gebruiksduur van een lager vaak korter dan de berekende levensduur. Een manier om dit tegen te gaan is het toepassen van een gecontroleerd reconditioneringsproces voordat er grote schade of lagerschade optreedt. Reconditionering kan de gebruiksduur van het lager aanzienlijk verlengen, waardoor u kosten bespaart en de levertijd korter wordt. En omdat minder energie nodig is dan voor de productie van een nieuw lager, is het bovendien goed voor het milieu. Reconditionering is mogelijk voor vele verschillende soorten lagers. Bij de reconditionering van lagers gebruiken we dezelfde normen, processen, apparatuur, kwaliteitsborging, kennis en competenties als bij de productie van nieuwe lagers.
Typische kandidaten voor reconditionering:
Steunlagers Steunlagers zijn doorgaans cilinderlagers met extra dikke buitenringen. Ze worden in groepen per as behandeld, en bij voorkeur als complete sets. Naast het algemene reconditioneringsproces wordt de totale radiale diameter van de steunlagerset bewerkt om een zeer nauwe diametervaratie te verkrijgen voor alle lagers van de groep/as. Het reconditioneringsproces voor steunlagers is aangepast ten opzichte van het algemene reconditioneringsproces: • Bijslijpen van het manteloppervlak van de buitenring en vernieuwing van het logaritmisch profiel • Montage, inspectie en herindeling van doorsnedegroepen
Casterlagers Casterlagers zijn aangebracht in steunwalsen die worden gebruikt in continugiettoepassingen. De drie meest voorkomende soorten casterlagers zijn: • Tweerijige tonlagers • CARB lagers • Cilinderlagers Op basis van specifieke informatie van de klant en het reconditioneringsproces kunnen correctieve maatregelen worden genomen om het gebruik van bijvoorbeeld afgedichte lagers, CARB lagers of SKF ConRo-units te verbeteren.
Grote lagers Grote lagers zijn vaak geschikt voor reconditionering. Voorbeelden van grote lagers zijn: • Tweerijige tonlagers • Een- en meerrijige kegellagers • Een- en meerrijige cilinderlagers • Groefkogellagers • CARB lagers • Tontaatslagers
Draaikranslagers Aangezien draaikranslagers over het algemeen zeer grote diameters hebben, bieden wij onderzoek van draaikranslagers bij u ter plaatse aan. Via dit proces maken we een duidelijk en gedetailleerd verslag op over de conditie van de lagers. Als het onderzoek aantoont dat reconditionering een optie is voor uw lagers, kunnen de bewerkingen vaak bij u ter plaatse worden uitgevoerd.
Lagerhuizen Het vervangen van een lagerhuis is duur vanwege de kosten voor nieuwe onderdelen en het productieverlies. Maar waarom een lagerhuis vervangen als het niet echt moet? Door reconditionering maken we uw lagerhuis opnieuw bedrijfsklaar, snel en kosteneffectief. Ongeacht of hiervoor minimale reparaties of uitgebreide bewerkingen nodig zijn, we bieden een serviceniveau dat aan uw behoeften voldoet en verlengen de levensduur van uw lagerhuis.

Links

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten