#

Deze zomer blijven we smeren

Op het moment van schrijven is het qua weer nog niet helemaal hoogzomer. Als de zon lekker schijnt in de zomer is men er doorgaans gelukkig van bewust om zich goed in te smeren met zonnebrand met een goede factor. Als je op vakantie gaat neem je immers je zonnebrand mee. In het geval dat je er minder bewust mee omgaat hebt je wellicht even geen zonnebrand in huis (op voorraad). Op het moment dat het plotseling wel een mooie zonnige dag wordt is het kwaad al snel geschied als je zegt: "ik sla een keertje over, want ik kan wel wat hebben en vandaag valt de uv-straling wel mee". Het is wel handig om er altijd van bewust en op voorbereid te zijn door zonnebrand in huis te hebben en tijdig te blijven smeren.

Wat men zich, naar ons idee, te weinig realiseert is dat waar machines draaien het belangrijk blijft om tijdig te blijven smeren. Gedurende de zomervakanties blijft de productie bij veel bedrijven doorgaans doordraaien of op een lager pitje. In sommige gevallen is er ook een korte zomerstop, maar in alle gevallen blijft het devies: Blijven smeren!

Net als dat zonnebrand voor de persoonlijke gezondheid zorgt, voorkomen de juiste vetten in de lagers een heleboel narigheid. Machine-uitval komt nooit uit, en zeker als je even een tijdje vergeet te smeren, dan wordt je altijd verrast en daarbij heb je vaak onnodige schade. Als het nog meer tegenzit heb je te maken met langdurige machinestilstand! Als er dan schade is komen er ook vaak nog de bekende wal kapiteins voorbij met de bekende uitspraak: "had je niet tijdig kunnen smeren?", maar tijdens de drukte ziet u of uw collega het regulier onderhoud sneller over het hoofd, en bent u de gelukkige die met de schade zit en dit mag opknappen.

Deze actie is er om het leuk te maken en om vooral even niet te vergeten om te blijven smeren.

De actie geldt voor de periode van augustus tot en met september en zijn van toepassing op de volgende producten:

In samenwerking met SKF kunt u via IP Sanders een Lubrication assesment  laten uitvoeren. Dit is een onderzoek waarbij er wordt gekeken hoe goed uw smeerbeleid is en waar dit eventueel aangepast zou kunnen worden om de levensduur te verlengen. Tijdens dit onderzoek wordt een rapportage gemaakt waar een verbetervoorstel uit voortkomt. U kunt dan heel snel zien waar u kan besparen en verbeteren door zaken anders in te richten of aan te pakken. Neem contact op met ons voor een Lubrication assesment via telefoonnummer 0174 204 900.

Deze zomer blijven we smeren

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten