#

SKF food-line kogellagerunits baanbrekend hygiënisch ontwerp

Met de constante druk om de productie te optimaliseren, de kosten te verlagen én te voldoen aan strikte eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu, heeft SKF vorig jaar de nieuwe Food Line kogellager units – Blue Range geïntroduceerd. Een compleet nieuwe serie die de mentaliteit van het hygiënisch ontwerpen van lagerunitonderdelen voor de voedselverwerkende industrie een boost geven.

Bij de ontwikkeling van zijn Food Line kogellagerunits is SKF doelbewust vertrokken vanaf een wit blad. Onderdeel per onderdeel werd bekeken om de hygiëne, de prestaties en de naleving van voedselveiligheidsvoorschriften te verbeteren. Dankzij een innovatief afdichtingssysteem, hoogwaardig lagervet en de complete afsluitbaarheid van de units waar nodig, leveren SKF Food Line kogellagers uitstekende prestatievoordelen.

Dit betekent dat OEM-fabrikanten de prestaties en het hygiënisch ontwerp van hun voedselverwerkingsapparatuur kunnen innoveren door lagerunits te gebruiken die langer meegaan, geen nasmering nodig hebben en zeer goed reinigbaar zijn.
Voor de voedsel- en drankverwerkende bedrijven betekent dit dat men onnodige risico’s voor de SKF food line kogellagerunits

Baanbrekend hygiënisch ontwerp voedselveiligheid kan beperken. Lagerunits met een hygiënisch ontwerp verminderen het risico 
op bacteriegroei op moeilijk te reinigen plaatsen en op de verspreiding van bacteriën tijdens het reinigen.

Hogere productie-uptime

Daarnaast kunnen ze leiden tot een hogere productie-uptime. Lagerunits hebben immers geen nasmering nodig, machines hoeven niet te worden gestopt voor smeeractiviteiten en er is minder tijd nodig om overtollig lagervet te verwijderen.

Dit resulteert in een minimale stilstand tijd en maximale productiemogelijkheden.

Besparen op onderhoud

De SKF Blue Range vermijdt kosten voor nasmering en vermindert de frequentie van lagervervangingen. Dankzij de smeervrije eigenschappen en hoogwaardige prestaties van de lagers in de meest uitdagende voedsel- en drankverwerkingsomgevingen kunnen bedrijven besparen op nasmeermateriaal en arbeidskosten en kunnen ze de frequentie – en dus de kosten – van lagervervangingen verminderen.

Lees meer op het PartnerNieuws magazine editie voorjaar 2020;  IndustriePartner.nl/Partnernieuws03/6/

Of bekijk hier de pdf:  PartnerNieuws voorjaar 2020.pdf

SKF food-line kogellagerunits baanbrekend hygiënisch ontwerp

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten