#

Weet u wat voor lagers u koopt?

17 oktober 2017

U koopt uw SKF lagers het liefst zo goedkoop mogelijk in, ongeacht de herkomst van de lagers? Dan raden wij u aan om dit stuk te lezen.

SKF is actief in de strijd tegen namaaklagers en is in 2009 een rechtszaak begonnen tegen een Griekse dealer die deze verkocht. Tijdens een inval in het plaatsje Piraeus werd 15 ton aan nagemaakte SKF lagers in beslag genomen. Het ging hier om namaaklagers met een marktwaarde van €1.000.000, deze werden allen vernietigd na de goede afloop van de rechtszaak. Een metaalrecyclingbedrijf zorgde ervoor dat de lagers nooit meer op de markt kunnen komen en het Griekse rechtssysteem heeft de lagers officieel als namaak bestempeld.

Een anonieme klant, die zelf slachtoffer was van namaaklagers, getuigt het volgende: “We kochten voor €100.000 grote lagers via een niet-erkende leverancier. We hadden de lagers dringend nodig en de leverancier kon ze tijdig leveren. Na enkele maanden waren ze defect, terwijl hun verwachte levensduur enkele jaren was. Het gevolg was dure stilstand tijd en gebroken beloften aan onze klanten. Dit had allemaal vermeden kunnen worden door meer sensibilisering en een zorgvuldiger keuze van de leverancier. Dit zal ons geen tweede keer overkomen.”

SKF weet dat klanten deze producten niet bewust kopen en is daarom een campagne gestart om het bewustzijn van namaak producten te verhogen. Ze zet zich actief in in de strijd tegen deze namaak lagers en dringt haar klanten aan om SKF producten alleen te kopen bij erkende SKF distributeurs, IP Bernard Sanders is authorised SKF distributor en behoort tot deze selectie. Zo bent u er zeker van dat u een authentiek product koopt, bekijk ons SKF assortiment.

Twijfelt u nog? SKF helpt u door middel van een authenticatie app en een dedicated mailadres (genuine@skf.com).

Weet u wat voor lagers u koopt?

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten