#

Nieuw: frequentieregelaars van Control Techniques

Het begin van de samenwerking

In samenwerking met IP IndustriePartner levert IP Sanders al jaren elektromotoren, aandrijvingen en ook aansturingen zoals frequentieregelaars. Voor frequentieregelaars heeft IP IndustriePartner A-merk Control Techniques in het programma. 
Voor Control Techniques is het een logische stap om in Zuid-Holland de samenwerking met IP Sanders aan te gaan. Na het zetten van de handtekeningen is IP Sanders officieel distributeur geworden.

Wat doet een frequentieregelaar?

Deze zorgt er voor dat als er ergens een elektrische motor wordt aangezet, dat deze niet in één keer het hele stroomnet leeg trekt bij zijn opstart, maar dit energie efficiënt doet. Een frequentie regelaar stuurt elektromotoren elektronisch aan, biedt meer veiligheden en heeft tegenwoordig vele functies.

Oorsprong Control Techniques

Control Techniques is in 1972 gestart als KTK in Newton Engeland, hun visie was een nieuwe frequentieregelaar, ook wel drive genoemd, te ontwikkelen die voldeed aan de behoeften in de markt. Dat deden zij ook met de 415V DC thyristor drive  die verbeterde prestaties leverde, betrouwbaarder en energie efficiënter was. Zo groeide het bedrijf en kwam er een golf aan van productinnovaties, waaronder de Commander AC en de Mentor, ’s wereld eerste digitale DC-drive.

“waar falen geen optie is, vindt u Control Techniques drives”

Voorraad in centraal magazijn Wateringen

IP Sanders heeft in de vestiging Wateringen het uitgebreide standaard assortiment van de Commander serie op voorraad van 0,25kW tot 30kW.
Bovendien zijn door de snelle schakeling tussen IP Sanders en Control Techniques alle andere producten snel leverbaar.

Overzichtelijke webshop

In onze webshop kunt u eenvoudig een standaard frequentieregelaar selecteren. Daarnaast vind u veel product informatie, software tools en Step files voor engineers.

Advies voor uw toepassing

Onze accountmanagers hebben naast hun eigen ervaring de nodige opleidingen gevolgd waardoor zij u kunnen helpen met advies. Bovendien beschikken wij over productspecialisten op dit vlak. Samen met de specialisten van fabrikant Control Techniques kunnen zij u helpen tot op het hoogste niveau.

Bastiaan Streefkerk, Directeur Control Techniques Benelux

Wilbert Mooijman, Directeur IP Sanders

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten