#

Markt ontwikkelingen bevestigingsmaterialen

19 januari 2022

Ook het jaar 2022 wordt helaas  gedomineerd door effecten van de Covid-pandemie en ontwikkelingen in Oost Europa.
Vanuit zakelijk oogpunt zijn we geconfronteerd met ongekende marktomstandigheden.

Het sterke herstel van de wereldeconomie heeft de kostprijs van onderdelen in 2021 het gehele jaar en ook dit jaar weer aanzienlijk opgedreven. Dit was voornamelijk te wijten aan hogere grondstofprijzen, productie schaarste, energieprijzen en nog steeds extreem hoge overzeese transportkosten. Daarnaast is de Antidumpingheffing (China) nu een definitief feit geworden. Dit heeft zijn weerslag op de bevestigingsmaterialen.

RVS bevestigingsmaterialen

De nikkelprijs stijgt momenteel sterk en wij weten niet of dit slechts een tijdelijke marktreactie is of langer gaat standhouden.
Nikkel wordt gebruikt voor de RVS bevestigingsmaterialen en veel hiervan komt uit Rusland. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor de beschikbaarheid en prijzen van RVS bevestigingsmaterialen.

Aanpassing prijsniveau

IP Sanders probeert het prijsniveau zo stabiel mogelijk te houden, echter zijn wij nu gedwongen de prijzen van bevestigingsmaterialen per direct aan te passen naar de huidige en toekomstige marktsituatie. We willen u hier via deze wijze over informeren en uiteraard kunt ook contact opnemen met uw accountmanager bij IP Sanders.

Voorraden

IP Sanders heeft in een eerder stadium haar voorraad buffer verhoogd om zoveel mogelijk bevestigingsmaterialen beschikbaar te houden voor haar relaties. Daarnaast is in 2021 reeds de gehele voorraad van Fabory center Nootdorp overgenomen waardoor de voorraad verder steeg.

Beschikbaarheid en prijs

Vanwege de verschillen in prijsaanpassingen op product- en artikelniveau, verwijzen wij u voor vragen over de actuele prijzen naar uw account manager of naar onze webshop BernardSanders.com via deze link: bevestigingsmaterialen.

Nog geen IP Sanders webshop account? Registreer u dan hier binnen 1 minuut.
U kunt op onze website altijd  de voorraden zien en na inloggen ook uw eigen prijs.

In het geval u vragen heeft verzoeken wij u contact opnemen met uw accountmanager.

Markt ontwikkelingen bevestigingsmaterialen

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten