#

Nieuw energiezuinig SMC magneetventiel voor zware omstandigheden

18 augustus 2022

SMC introduceert een direct gestuurd magneetventiel dat bestand is tegen vochtige omstandigheden en tegelijkertijd energie bespaart. Het magneetventiel biedt een efficiënte oplossing in onder meer de voedingsmiddelenindustrie en de tuinbouwsector. De JSX serie combineert een hoge productiviteit met een laag energieverbruik.

Het nieuwste magneetventiel van SMC kan worden toegepast in vochtige omgevingen, waarbij het in- en uitschakelen van perslucht, water of olie essentieel is. De JSX is corrosiebestendig, omdat de behuizing en spoel van roestvast staal zijn en IP67-bescherming bieden. Dit leidt tot een langere levensduur, meer efficiëntie en een verbeterde productiviteit.

Een ander voordeel van het JSX-magneetventiel is de verbeterde spoelkracht die met 10% is toegenomen ten opzichte van het vorige product, terwijl het stroomverbruik met 14% is gedaald.

Bij het ontwerpen van het ventiel is rekening gehouden met flexibiliteit. De spoelbehuizing van de JSX kan 360 graden worden gedraaid, waardoor de installatietijd gereduceerd wordt. Ook zijn de behuizing van het ventiel, alsmede van de spoel zeer glad afgewerkt, waardoor vuil zich nauwelijks kan hechten aan het oppervlakte. Deze ventielen zijn dus gemakkelijk te monteren in uw applicatie én gemakkelijk schoon te houden!

De spoel kan elektrisch aangesloten worden met naar keuze een DIN stekker, een M12 connector, een doorvoertule of een wartelaansluiting.

JSX, direct bediend ventiel

Dit is het basisventiel van de JSX-reeks. Standaard met een body van RVS, maar ook leverbaar in messing en aluminium. De JSX is leverbaar met de aansluitingen: 1/8, 1/4 en 3/8”.

Bekijk de JSX in de webshop >

JSXD, indirect bediend ventiel

Naast het standaard JSX ventiel (direct bediend), is er ook een indirecte variant beschikbaar. Deze JSXD-serie is leverbaar in roestvast staal, messing en aluminium met aansluitingen van 1/4” tot 2-1/2”.

JSXM, voor montage op een FRL luchtverzorgingsunit

De JSXM is ontworpen om modulair te worden ingezet bij een SMC verzorgingsunit uit de FRL serie. Dit magneetventiel kan eenvoudig gekoppeld worden aan de luchtverzorgingsunit, waardoor één compacte unit ontstaat. De JSXM is leverbaar met aansluitingen van 1/8” tot 1/2”.

JSXFA, puls-ventiel voor stofafscheiders

De JSXFA zal snel openen en sluiten om een korte, intense luchtstoot met sonische schokgolf te creëren om opgehoopt stof van zakfilters en patroonfilters te verwijderen zonder de normale werking te verstoren.

Bekijk de JSXFA in de webshop >

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten