Nieuw! SKF Food Line Lagerblokken

De nieuwe SKF Food Line is bedoeld voor toepassingen waar intensief gereinigd wordt vanwege de voedselveiligheid. Het is een serie lagerblokken zonder nasmering, het is voedselveilig en corrosie bestendig.

Dit hygiënisch ontworpen lagerblok van een blauw composiet, heeft een gebogen geometrie, afgeronde hoeken en extreem gladde oppervlakteafwerking. Hierdoor is het lagerblok uitermate goed te reinigen.

De (DFH) uitvoering is een complete oplossing met eindkap aan de voorzijde en een asafdichting aan de achterzijde. Hierdoor word vuil tegengehouden en is het lagerblok uitermate goed te reinigen. De innovatieve lager afdichting is ontworpen om met de reiniging mee te werken in plaats van ertegen.

De speciaal ontworpen afdichting begeleiden reinigingsmiddelen weg van het lager en bieden zo een hoge mate van bescherming. Hierdoor ontstaat een langere levensduur en is er een lagere energieverbruik.

Onderhoudsvrije lagerblokken hebben geen nasmering nodig. Doordat men geen vet meer hoeft aan te schaffen is er meteen een kosten besparing. De corrosiebestendige lagers zijn gemaakt van roestvast stalen binnenring, buitenring, kogels en afdichtringen.

Dit lagerblok is Food Grade met detecteerbare onderdelen. Het gebruikte Food Grade vet heeft een NSF H1 certificering. Tevens is deze Halal en Kosjer gekeurd en daarnaast Allergeen vrij. Het blauwe lagerblok met afdichtingen heeft een ontwerp wat deze optisch detecteerbaar maakt. Het lagerblok is geproduceerd met materialen die geschikt zijn voor deze tak van industrie. 

De voordelen:

  • Verhoogde voedsel veiligheid
  • Verhoging van betrouwbaarheid en levensduur van de lagers
  • Kosten reductie door minder onderhoud, geen nasmering en meer productietijd
  • Verbetering voor het milieu met minder vet in het water en daar naast minder water verbruik (zie brochure hieronder)

Op onze site vindt u meer informatie omtrent de voordelen die deze lagerblokken, uw bedrijf kunnen brengen.

Vraag onze productspecialist om u te helpen met een advies.


Beschikbare series

De Blue Line serie – met blauwe polypropyleen composiet behuizing. Deze lagerblokken zijn beschikbaar in een open uitvoering waar wel het speciaal afgedichte lager in zit. Tevens is er een extra gesloten uitvoering waar een eindkap en achter asafdichting op zit. (uitvoering met achtervoegsel DFH)

Voor deze extra gesloten uitvoering (DFH) zijn de nieuwe roestvast stalen lagers los verkrijgbaar. Voor open lagerblokken zijn de nieuwe lagers los verkrijgbaar in een roestvast stalen- of verzinkte uitvoering. De asmaten lopen van 20 tot 50 mm.

 Roestvast stalen serie – met roestvast stalen behuizing en lagers. Deze lagerblokken zijn beschikbaar met of zonder eindkap. Het speciaal afgedichte roestvast stalen lager is los verkrijgbaar. De asmaten lopen van 20 tot 50 mm.

skf-blue-line-afdichting