#

APS Europe Automation en de samenwerking met IP IndustriePartner

Wereldwijd maakt de staalbouw veelvuldig gebruik van gewalste stalen constructiebalken. Deze balken hebben in veel gevallen nog nabewerkingen nodig. Uiteraard een zaagbewerking om de balken op de juiste maat te brengen, maar daarnaast ook boorbewerkingen voor montage van de balken. Ook frezen, tappen, ponsen en knippen zijn veel voorkomende nabewerkingen.

Hiervoor zijn geavanceerde machines nodig. Machines die onder andere gebouwd worden door A.P.S. Europe Automation.

Specialist A.P.S. Europe Automation richt zich voornamelijk op het maken van machines voor de staalbouw, in binnen en buitenland. Het nog jonge, maar snel groeiende, bedrijf is in 2016 door Rob Rehorst opgericht. Hij had al ruim 30 jaar ervaring in deze markt en daardoor veel expertise op het gebied van metaalbewerking. A.P.S. ontwikkelde in korte tijd diverse volautomatische zaag-, boor-, frees-, pons-, en knipmachines. Een goed voorbeeld is de RDR-1036 boormachine met 3 sub-assen en 36 gereedschap plaatsen (3x12), ontworpen om grote constructiebalken snel en uiterst precies te kunnen bewerken.

IP ALS KENNISPARTNER

Voor deze nieuwe machines was A.P.S. op zoek naar een betrouwbare toeleverancier met expertise op het gebied van lagers, geleidingen, aandrijvingen en de bijbehorende gereedschappen. Door IP IndustriePartner, in dit geval IP Sanders, werd er vakkundig advies gegeven waardoor de juiste onderdelen werden gekozen en geleverd. Door de prettige samenwerking merkte A.P.S. dat IP IndustriePartner een goede aanvulling was. Er werd besloten om nieuwe projecten ook met de IP productspecialisten te bespreken. Voor keuzes wordt gekeken naar technische mogelijkheden en de juiste prijs kwaliteit verhouding.

Binnen IP IndustriePartner zijn verschillende productspecialisten beschikbaar met ieder hun eigen specialiteit. Het zijn mensen met een uitgebreide opleiding en vaak vele jaren praktijkervaring in het eigen vakgebied. Het uitzoeken van de juiste onderdelen voor specifieke machines kunnen zij dan ook als geen ander.

BREED PROGRAMMA

Rob Rehorst: IP IndustriePartner heeft een breed leveringsprogramma waaronder ook de onderdelen voor de APS boor zaag straat, RDR-1036 en RS-1300. Daarnaast konden zij veel onderdelen voor de RPS 504, 506 en 520 pons knip machines verzorgen. Kortom, IP IndustriePartner verzorgt veel. Voor A.P.S. is het dan ook belangrijk dat IP IndustriePartner heel veel kennis en een breed leveringspakket in huis heeft.

BETROUWBARE LEVERTIJD

Een tijdige en betrouwbare levertijd is cruciaal voor A.P.S. Iedere machine bestaat namelijk uit vele componenten en stilstand in het productieproces, omdat onderdelen niet op tijd geleverd worden, is verre van wenselijk. Ook logistiek is er een efficiëntie slag gemaakt. Zo worden onze voorraden met scanners beheerd die gekoppeld zijn aan IP IndustriePartner. Hierdoor wordt er snel geleverd, met de eigen bezorgdienst van in dit geval IP Sanders.

Lees verder in het PartnerNieuws magazine:  Industriepartner.nl/partnernieuws03/8/

Of bekijk hier de pdf:  PartnerNieuws voorjaar 2020.pdf

APS Europe Automation en de samenwerking met IP IndustriePartner

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten