#

MRO én PBM partner

Alles eenvoudig bestellen bij één leverancier.

Gemak dient de mens. Dat geldt ook voor inkoopprocessen. Hoe sneller en efficiënter inkooporders afgehandeld kunnen worden, hoe beter. Alle MRO producten onderbrengen bij één leverancier en het bestelproces eromheen zoveel mogelijk automatiseren is dan ook steeds vaker een oplossing waarvoor productiebedrijven kiezen. Maar voor PBM producten wordt veelal nog een uitzondering gemaakt, want men beschouwt het als specialistisch met veel maatwerk. Hiervoor worden dan ook vaak nog meerdere specifieke leveranciers aangehouden. Is dit wel terecht?

Uiteraard zijn binnen de groep persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zoveel merken, producten en mogelijkheden, dat enig specialisme wel gewenst is. Daarnaast zijn het producten die veelal op de man / vrouw gedragen worden, verschillende maten, pasvormen, enzovoort zijn dan ook evident en maken het voorraadbeheer tevens omslachtiger.

Toch wijkt deze productgroep niet heel erg af van andere (MRO) productgroepen. Vergelijk het bijvoorbeeld maar eens met de productgroep gereedschap. Ook hier praten we over enorm veel merken, verschillende toepassingen en vergeet vooral niet de persoonlijke voorkeur van de werknemers die met deze gereedschappen moeten werken. Ook hier kun je dus eigenlijk wel van enig maatwerk spreken en is leversnelheid minstens zo belangrijk.

Concluderend kunnen we dus eigenlijk stellen dat het leveren van PBM artikelen voornamelijk een logistieke aangelegenheid is. Denk hierbij aan voldoende voorraad, snelle leveringen en een geautomatiseerd bestelsysteem. Allemaal zaken waarop IP IndustriePartner is ingericht.

PBM’s bij IP IndustriePartner
Binnen IP IndustriePartner is in de loop van de jarenlange bestaansgeschiedenis veel kennis opgebouwd met betrekking tot het leveren van PBM producten. Niet alleen wordt er intensief samengewerkt met enkele zeer grote spelers van totaal PBM-pakketten in de markt, maar ook met afzonderlijke importeurs en specialisten. Er worden dan ook vele bekende merken officieel vertegenwoordigd, waardoor marktconforme prijzen en snelle levertijden gegarandeerd zijn.

Een greep uit onze merken:

We hebben een uitgebreid assortiment A-merken zoals onder meer: 3M, Ansell, Bata Industrials, Cofra, Dunlop, Dreumex, Elten, Emma, HAVEP, Honeywell, OXXA, Mapa, Promat, Sioen, UVEX.

Productspecialisten
Op een aantal vestigingen zijn in eigen huis productspecialisten aanwezig die concern breed kunnen worden ingezet binnen de hele IP groep. De productspecialisten helpen u om problemen met bestaande PBM producten op te lossen en hiervoor alternatieve producten aan te dragen die voor uw specifieke situatie beter geschikt zijn.

Ook kunnen de productspecialisten advies geven over het juiste gebruikt van PBM producten, zodat er een betere beveiliging gewaarborgd is of juist het verbruik omlaag gaat. Naast onze eigen productspecialisten maken wij ook gebruik van de specialisten van onze toeleveranciers.

Deze specialisten weten alles van het eigen productenpakket en kunnen daardoor vaak nog diepgaander advies geven bij specifieke situaties.

Voorraadbeheer
Van veel hardlopende producten worden ruime voorraden aangehouden, zodat wij razendsnel kunnen leveren, maar dat geldt uiteraard niet voor alle producten. Stel u heeft als klant gekozen voor enkele specifieke merken, producten en oplossingen die binnen uw organisatie het beste resultaat geven. Dit kunnen misschien ook minder gangbare PBM producten zijn. Producten die bij de meeste groothandelaren niet standaard voorradig zijn. U kunt er dan voor kiezen om van deze producten zelf ruime voorraden aan te houden, zodat u niet misgrijpt, maar ook kunt u ervoor kiezen dat IP IndustriePartner deze producten voor u op voorraad houdt. Hierbij kan er snel op vraag geleverd worden onder vooraf afgesproken condities met betrekking tot prijzen, levergaranties, enzovoort. Altijd just-in-time dus!

Maatwerk Naast standaard producten is er ook veel vraag naar maatwerk producten. Denk hierbij aan afwijkende maten van bijvoorbeeld werkschoenen of orthopedische inlegzolen, maar ook natuurlijk werkkleding voorzien van uw eigen bedrijfslogo’s en/of andere uitingen. Zo kunnen wij voetmetingen organiseren waarbij alle maten van uw medewerkers worden vastgelegd en verzorgen wij uw logo’s op de kleding, zowel geborduurd als gedrukt. Tot slot kunnen wij samen met de fabrikant afwijkende producten en maten leveren van PBM producten.

Safety scan IP IndustriePartner weet en begrijpt dat het gebruik van PBM’s vragen bij u oproept. “Doen we het nog wel goed?”, “Hoe zit het met het onderhoud van onze PBM’s?”, “Worden mijn werknemers middels het gebruik van de huidige PBM’s nog wel voldoende beschermd tegen de gezondheids- en veiligheidsrisico’s?” De PBM Safety Scan biedt uitkomst. Op basis van een viertal stappen zorgen we er voor dat de mensen op de werkvloer continu werken met professionele en hedendaagse PBM’s, die altijd voldoen aan de hoogst gestelde eisen. Hiermee worden risico’s tot het oplopen van lichamelijk letsel weggenomen of tot een minimum beperkt. meer weten?

De Safety Scan voeren we uit in vier overzichtelijke stappen:
Stap 1 - Inventarisatie
Stap 2 - Analyse en advies
Stap 3 - Voorlichting en instructie
Stap 4 – Veiligheidscultuur

Wilt u meer informatie over onze PBM mogelijkheden of de Safety Scan ?

Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij uw IndustriePartner of via onze  contactgegevens.

.

MRO én PBM partner

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten