#

Optimale machine beschikbaarheid met SKF conditie bewakingsapparatuur

15 december 2023

In elke industrie is machine data essentieel voor dagelijks gebruik, output en kostenreductie. Daarbij wordt gezocht naar manieren om die toenemende hoeveelheid data om te zetten in procesverbeteringen, lees technische up-time en verhoogde productiviteit.

Met conditiebewakingstechnieken kunt u de werking van uw belangrijke ma-chines bewaken en potentiële slijtage of problemen met bewegende onderdelen in een vroeg stadium vaststellen. Dit maakt het mogelijk om onderhouds- of reparatie-intervallen beter te plannen (Condition Based Maintenance).

Conditiebewaking is niet alleen voor grote machineparken. U kunt heel eenvoudig starten om indien gewenst later op te schalen. Het vergt ook geen grote investeringen.

Draagbare conditiebewakingsunits

Een goede start kan door het gebruik van een draagbaar conditiebewakingsysteem. Ontworpen om onderhouds- en operationele professionals van alle vaardigheidsniveaus te helpen, met oplossingen van instapopties (gemakkelijk te starten en te gebruiken) tot machinediagnose-tools op expertniveau.

Hierboven de SKF QuickCollect-sensor, een eenvoudig te gebruiken Bluetooth-sensor voor trilling- en temperatuurmetingen.

Verzamel op trillingen gebaseerde gegevens van uw roterende machines, krijg ter plaatse indicatie van potentiële problemen, sla uw gegevens op en deel ze en maak vervolgens verbinding met cloud- en on-premise datavisualisatie, interpretatie en dashboardsoftware om waardevolle inzichten uit uw machinegegevens te genereren.

De (CMDT) QuickCollect sensoren zijn direct in onze webshop bestelbaar. Klik hiervoor op onderstaande knop.

SKF Enlight ProCollect

De combinatie van de SKF QuickCollect-sensor en de SKF ProCollect-app biedt u een eenvoudige instap in de wereld van trillingsmetingen. Hiermee stuurt u uw operationele medewerkers voorgeprogrammeerde inspectie- en smeerroutes om hun activiteiten te begeleiden en vult u het onderhoudsprogramma van uw fabriek aan met waardevolle extra machinegegevens. Indien nodig kan SKF u ondersteunen met Remote Diagnostic Service, waarbij wij uw assets op afstand via software in de cloud monitoren.

Conditiebewaking opschalen

SKF heeft een uitgebreid portfolio voor conditie-bewakingsapparatuur, waaronder de nieuwste SKF Enlight Collect IMx-1. Deze kostenefficiënte sensor werkt op batterijen met lange levensduur en kan in groten getale worden ingezet voor het automatisch verzamelen van gegevens over de machineconditie, een voordeel ten opzichte van het handmatig verzamelen van data met draagbare apparaten. Met deze zeer nauwkeurige en krachtige sensoren kunnen gegevens regelmatiger worden verzameld - met een interval van minuten en uren in plaats van weken en maanden - en zelfs vanaf locaties waar men voorheen niet of moeilijk bij kon, zodat minder technici nodig zijn.

NIEUW: conditiebewakingssysteem Enlight Collect IMx-1. Een schaalbaar en eenvoudig op te zetten mesh-sensor-netwerk voor gegevensverzameling.

IMx-1 sensoren – ATEX gecertificeerd

De SKF draadloze IMx-1 sensoren zijn recent ATEX gecertificeerd en daardoor ook toe te passen in bijvoorbeeld de petrochemische markt of in de olie- & gas industrie. Zeker in ATEX omgevingen zijn er bewezen voordelen om met draadloze sensoren te meten. Het verlaagt de kosten, verhoogt de veiligheid en bereikbaarheid en ontlast uw specialisten.

Meer informatie over de SKF Enlight Collect IMx-1 vindt u op de speciale landingspagina via onderstaande knop:

SKF Microlog Analyzer dBX

Hij is er! Dé tool voor het verzamelen en analyseren van data, ontwikkeld met mogelijkheden die als noodzakelijk zijn aangegeven. Op het grote 10,1 inch hoge resolutie scherm kunnen maximaal 6 meetschermen tegelijkertijd worden weergegeven. Deze is zo ontworpen dat het beeld onder alle lichtomstandigheden duidelijk zichtbaar is.

De SKF Microlog Analyzer dBX is het meest geavanceerde hulpmiddel voor trillingsanalyse en is het perfecte hulpmiddel voor een voorspellend onderhoudsprogramma voor roterende machines. Meer over de Microlog Analyzer vindt u via onderstaande knop:

Optimale machine beschikbaarheid met SKF conditie bewakingsapparatuur

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten